Blogger tarafından desteklenmektedir.


31 Ağustos 2013 Cumartesi

NLP Eğitimi

Posted by islamkalkan at 22:55 0 Comments
Mini NLP Kursu 1. Hafta
Merhaba Ben Ayten Tekeri, NLP entimlerimizi 6 hafta boyunca birlikte inceleyeceğiz. Bu ücretsiz kurstaki amacım sizlere NLP'yi tanıtmak ve nasıl kullanabileceğinizi anlatmak. Çok keyifli geçeceğini düşünüyorum.
Bu eğitim programı bütün dünyada uygulanmakta olan NLP hakkında hem teorik hem de pratik yapmayı amaçlayarak hazırlanmıştır. Her okunan ya da her dinlenen bilginin hemen öğrenme sürerine girmediğinden yola çıkarak Önce teorik bilgiyi tekrar tekrar takip imkanı yaratarak daha sonra uygulamalarla bilgileri nerede nasıl kullanılacağı konusunda sizleri destekleyen bir programdır.
İçinde yaşadığımız dünyada insana yapılan yatırım her geçen gün artmasıdır. İnsanın neleri başarabileceği zihnini hangi seviyeye kadar kullanabileceği konusu üzerine yapılan çalışmalar sınır tanımamaktadır.
Bu eğitim kişinin kim olduğunun farkına varması, düşünceleri ile neler yapabileceğini öğrenmesi, isteklerini nasıl davranışa dönüştürüleceğini Öğrenmesi ve istenmeyen davranışlardan nasıl kurtulacağını öğrenmesini kendisinde farkında olmadığı yönlerini keşfetmesini kısacası hayatının kontrolünü nasıl ele alacağını öğretmeyi hedeflemektedir.
Bütün dünyada artık sadece teorik bir bilgi olmaktan ziyade bilinçli bir şekilde kullanılmaya başlanan NLP aslında psikolojinin içindeki birçok bilgiyi derleyerek ortaya çıkmıştır. Kendinize' psikolojik boyutta yetebilmek için bu konuda akademisyen olmanıza gerek yoktur. Belki bir psikolog ya da psikiyatrist olmak İstemiyor olabilirsiniz Ama bir gerçek vardır ki bu konudaki İlgilere hayatın her anında İhtiyacımız olduğudur.
İşte NLP'nin doğuş noktalarından birisi de budur. Hayatın her alanında işe yarayacak olan bu bilgilerin sadece akademik kariyer yapmak isteyenlere değil her insana Öğretilmesi gerekliliğidir. İnsanın başarı, mutluluk, güven, cesaret, sevgi, değerlime gibi duygulara hayatın her alanında ihtiyacı vardır. O zaman NLP yaşamın her alanında başvurabileceğiniz çantanızdaki aletlerden biridir.
Bugün futbol alanında basarı elde etmiş olan takımların NLP teknikleri İle eğitildiği bilinmektedir. İsveç milli takımının 2003 yılında elde ettiği galibiyetlerin NLP teknikleri İle elde ettiği anlatılmaktadır.
NLP Eğitmen Eğiticisi Ann Mari Stahle gene bir futbolcuyu NLP teknikleri ile nasıl yetiştirdiğini şöyle anlatmaktadır;
"Bana geldiğinde 16 yaşındaydı ÖzgüveniniyİHrmisti. Gönüllü olarak B Gençler Milli Takımına aday olduğunu fakat yedeklere bile kalamadığını ve ne yapacağını bilmediğini söyledi Birlikte çalışmaya başladık. Kimin hangi alanda nasıl çalışacağını gösteren antrenman çalışmalarında kaleci olmadan kaleye odaklanmasını istedim. 'Kaleye doğru bakarsan top Kaleye gidecektir. Kaleciye bakmadan kaleye gol atmalısın' dedim. Aynı zamanda dinleme ye uygulamada hedefe odaKİanma teknikleri gösterdim. Özgüven konusunda ona destek oldum Ve o bir süre sonra İsveç Milli Takımında oynamaya başladı." demiştir
NLP nin çıkış noktası nasıl sorusudur.
Evet, yanlış duymadınız. İnsanlara nasıl İle başlayan soruların cevaplarım nasıl Öğretebiliriz?
Nasıl başarılı olacağını, nasıl daha iyi Öğreneceğini ihtiyacı olan cesareti nasıl yaratacağını, hayatta inişe geçtiğinde nasıl çıkacağım…

Nasıl... Nasıl... Nasıl...
NLP'nin kurucuları bütün bu konuları bu güne kadar geliştirilmiş psikoloji konularından cımbızla çekerek ve üzerine denemelerle geliştirdikleri teknikleri de ekleyerek bu munteşem bilgi kaynağım oluşturmuşlardır.
Aslında birçok toplumda var olan ama nasıl kullanılacağının farkında olmadığımız bilgileri sistematik hale getirerek herkesin kullanabileceği seviyede tekrar düzenlemişlerdir.
Bazen ben bunu zaten uyguluyorum dediğiniz durumlarla karşılaşacaksınız... Evet, uyguluyoruz ama tesadüfen gelişen bir uygulamayı daha bilinçli olarak nerede nasıl uygulayacağım bilmek arasında epeyce fark vardır değil mi?
Bilim adamlarının her gün birçok deneylerle beyin hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarmaya çalıştığım biliyoruz. Hatta siz şu an bu eşitimi takip ederken yeni bir buluş daha yapılmış olabilir. Bizler şu an için elimizdeki bilgilerle neler yapabileceğimize bakalım.
Burada anlatılanları hayatınıza gerçek anlamda kabul ederek aldığınızda değişimler sizi de şaşırtacak. Bu eğitim bir hamlede alınarak hayata uygulanacak bir program değildir.
Önce zihninizin bu bilgileri kabullenme sonra işleme ve uygulama süreri vardır. O yüzden bu eğlenceli Önce dönüşüm sonra değişim daha sonra da gelişim yolculuğunuzda sakin olmanızı, sizden Önce Öğrenenlerin de aynı şaşkınlığı yaşadıklarım bilmenizi isterim...
Olgunlaşmanın kestirmesi yoktur sözü bu eğitim süresince hatırlamanızı istediğim sözlerden biridir. Kendinize zaman verin. Bu bilgileri bunca iş yoğunluğunda nasıl hayata geçireceğim endişesini zihninizden atın. Hayatın her alam uygulama alam.
Herkesin 24 saati olduğunu hatırlatmak isterim. Sevgi ile ve niyet İle yapılan her şey başarı ve mutlulukla sonuçlanır.
Şu an bu eğitimi belki NLP Eğitimleri vermek için belki mesleğinize destek olması için belki hayatınızda artık bir değişiklik olmasına karar verdiğiniz için belki de merakınızdan okuyor olabilirsiniz. Her ne sebepten dolayı alıyor olsanız da inanın hayatınızın her alanında işinize yaracak.
Bizlere çocukluğumuzdan itibaren beynimiz nasıl çalışıyor, kendimizi neden bazen çok iyi bazen de berbat hissettiğimiz ya da sorunlarımızla nasıl baş ederiz gibi dersler verilmiyor. Matematiği ya da Türkçe'yi her şekilde Öğrenme imkânımız var. Fakat beynimizin kullanma kılavuzunu Öğrenmemiş isek ve bu makinanın nasıl çalıştığı Hakkında oir bilgimiz olmadan rastgele kullanıyor isek: arızaya geçtiğinde de kurcalaya kurcalaya çözmeye çalıştığımız ortadadır.
Lütfen bu çalışmaları Önce kendinizde sistemli bir şekilde uygulamaya başlayın... Sonrasında sevdiklerinize uygulayarak daha mutlu bîr aile ve bilinç düzeyi yüksek bir toplum oluşturmaya katlı sağlamış olalım. Eğer Öğretmen iseniz Öğrencilerinize doktor iseniz hastalarınıza... Ve hangi mesleği yapıyor iseniz fark etmez hayatın her anında uygulayacağınız bilgilerdir.
NLP bir terapi yöntemi değildir. NLP bir zihin eğitimidir. Kendini tanıma eğitimidir. Neleri yapabileceğiniz, neleri nasıl yapabileceğiniz konusunda bilgiler ve uygulamalar programıdır.
NLP bir duygu değişimi, inanç değişimi ve davranış değişimi eğitimidir.
Aslına bakarsanız işin İlginç tarafı daha Önce de söylediğim gibi NLP'nin içinde Öyle yeni bir sev yok. Tüm bilgiler alanlarında başarı sağlamış olan kişilerin izlediği yolu daha programlı bir şekilde her kesimden İnsana Öğreterek bütün dünyaya yayılmıştır. Belli alanlarda' uzman kişilerin Öğrendiği teknikler daha sonra halka da Öğretilerek aslında bu bilgilerin her yerde kullanıldığında nasıl da başarı sağlandığım ortaya koymuştur. Tabi durum böyle olduğu için bu işi kötü amaçlı kullanmaya çalışan ya da daha işi tam anlayamadan sadece yüksek oranda bir gelir kapısı görerek NLP'nin adının kötüye çıkmasını sağlayanlar da olmuştur.
Bütün bu bilgilerle yani kendimizi tanıma, zihnimizi kullanma, bizi yönlendiren bilinçaltı İle İlgili çocuk yaşlardan itibaren tanışmış olsaydık acaba hayatta şu an olduğumuz yerde ve bilinçte mi olurduk? Bütün dünya yer değiştirirdi herhalde?
Kendisini var edemeyen ne cevherler var şu an beni dinleyen. Sıkılganlığı, cesaretsizliği, utangaçlığı, kendini küçük gören ya da yeterli olmadığım düşünen kimler var kim bilir? Başkasının hayran olduğu kişiye kendimize Diz hayran olamadığımız için potansiyeli fark edemiyor olabiliriz. Madem sizler hayatınızda bir değişime karar vererek kendinize bu eğitimi hediye ettiniz bizler de bu eğitimlerle sizleri destekleye meye hazırız.
Bilginin tek kaynağı elbette NLP değil... Bu eğitim sürecini daha rahat bir şekilde geçirebilmeniz için meditasyonlarla sizleri destekleyeceğiz.
Bu eğitim programı sevgiyle hazırlandı. Ve sevgiyle sunuluyor. Evrendeki her şey paylaşıldıkça çoğalır ve bilgiyi paylaşmaktan mutluyuz. Lütfen sizler de bu bilgileri almaya hazır olan insanlarla paylaşın. Bilgilendirin. Paylaştığınız her İnsandan bir şey de siz öğreneceksiniz. Algılarınız ve farkındalıklarınız açılacak. Evrenin size gönderdiği mesajları almaya niyet edin. Almaya hazır olun. Hayatımızın her anında bu mesajlar mucize bir şekilde bize geliyor. Fakat insanlar Öylesine Öfke Öylesine hırs Öylesine rekabet bilinci İle bir koşuşturmaca İçinde yaşıyorlar ki bunları görmekte duymakta ve hissetmekte geç kalıyorlar. Sonrasında yaşam karşımıza bir hastalık bir kaza bir Ölüm bir aa bir sıkıntı olarak kendini fark ettiriyor...
Asla yapmam dediklerimizi yapmaya asla olmaz dediklerimizi uygulamaya başlıyoruz. Karşılaştığımız her insan bizim aynamız... Bize bir şeyler anlatmak ve Öğretmek için varlar hayatımızda... Yoksa tesadüfen mi karşılaştığınızı sanıyorsunuz? Hiç sevmediğiniz ve rahatsız olduğunuz bir kişi varsa hayatınızda neden sevmiyorsunuz neden rahatsızsınız bu kişiden bir düşünün. Size neyi anlatmaya çalışıyor olabilir? Kendinizde düzeltmeniz gereken şeyi bulup düzeltmeden bu insanla olan bağınız koparsa hayatınıza size bu duyguyu yaşatacak başka insanlar giriyor? Affetmediğiniz ve helalleşmediğiniz her İnsanla bir enerji bağı içindesiniz...
Kendinizde neyi değiştirmek istiyorsunuz?
Hangi huylarınızı seviyor hangilerini sevmiyorsunuz?
insanlar sizi en çok hangi konuda uyarır ve siz bunu umursamazsınız?
Sanki koşuşturmaya gelmişiz gibi bu hayatta neleri kaçırıyorsunuz?
Sizi en çok mutlu eden şeyler neler?
Neden mutlu ediyorlar hiç düşündünüz mü?
Ya da hoşlanmadığınız olaylar neler? Neden hoşlanmıyorsunuz?
Ne kadar süre mutlu kalabiliyorsunuz ardından düşünceleriniz nerede olumsuza dönüşüyor?
Cok mu yoğun çalışıyorsunuz? Kendinizi yok sayacak kadar. Hırsla. Bundan sonra dikkat edin. Ya bir hastalık yaşarsınız bedeniniz artık isyan etmiştir onu hor kullandığınız için. Ya da çözmeniz gereken başka bir sorun çıkmıştır onunla uğraşmak zorunda kalırsınız. Evren sizi yavaşlatmaya çalışır. Hayat bir ipin üstünde yürümeye benzer. Her zaman dengede kalmaya zorlar. Enerjinizi hoyratça bir alanda harcıyorsanız sizi dengeye getirmek İçin mesajlar gönderir. Ruhunuz ve bedeniniz ben buradayım beni de gör der. İşin en vahim tarafı çoğu zaman bu mesajları görmekte zorlanırız.
Bir danışanım 34 yaşında 2 çocuk annesi;
Öylesine fedakâr Öylesine kendini yok sayan sadece insanlar kırılmasın diye çabalayan güzel bir insan ki. Bir gün ağlayarak beni aradı. Ben hiç bir şeye yetişemiyorum çocuğum yemek yemiyor, sürekli ağlıyor İnsanlar bana Kötü davranıyor her şey berbat gidiyor dedi... Telefonun arka fonunda sürekli çığlık atan 1.5 yaşında bir çocuk ve bu durumdan dolayı ağlayan 6 yaşında diğer çocuk. Ben de ona sakin oL Bu çığlık aslında senin içinde attığın çığlık... Çocuğun sana bir mesaj veriyor dedim...
Çocuğun sana bir mesaj veriyor dedim...
Bu mesajı al ve mükemmel olmaya çalışmayı bırak... Kendini yok saymayı bırak... Sen kendine ne kadar ulaşabüiyorsan bütün insanlar sana o kadar ulaşacak... Ve sen insanlara o kadar ulaşabileceksin. Bütün iyi niyetine ve samimiyetine rağmen bütün dostları kaybetmek Özel bir yetenek olmalı... Neden ben demeyi bırak? Kendini ve başkalarım suçlamayı bırak... Bunu zaten yıllarca yapmış ve bir çözüm elde edememişsin- İnsanları memnun etmeden Önce kendini memnun etmeyi dene... Sen memnun olmadığın sürece insanlar da memnun olmayacak... Böyle bir durumda sakin olmak ne kadar kolay olur bir düşünün... Sihirli bir güç ararsınız o anda... Ama yoktur... Biraz zaman aldı tabi
Evet, anne sakinleşti... Kendine zaman ayırmaya başladı... Bir şeyi yapmak istemiyorsa insanlar kırılacak diye yapma)! bıraktı... Uygun bir dille ifade etti... Yani kendisini kırmayı bıraktı... Kendisinin değerli olduğunu ve sevilmeye layık olduğunu biraz zorlansa da kabul etti... Bilin bakalım o bunları yaparken başka kimler değişti? Çocukları sakinleşti... Artık ağlık atmıyor en azından... İşte evren bu şekilde işliyor.
Hiperaktif olan sürekli hareket halinde olan çocukların anne ve babalarına dikkat edin lütfen... Kafaları karışık panik halindeki kişilerdir... Bizler enerjilerimizle düşüncelerimizle diğer insanları da etkileyerek yaşıyoruz. Sanıyor musunuz ki her kararınızı siz bilinçli olarak veriyorsunuz... Her an bir şeylerin etkisi altındayız. Hepimiz birbirimizi etkiliyoruz...
Hepimiz birbirimizin hayatında Kelebek etkisi yaratıyoruz... İstanbul'da bir kelebek kanadım çırpıyor ve biz Ankara da etkisini duyuyoruz... Önceleri bu nasıl mümkün olabilir diye düşünmekten kendimi alamadım... Evet, hepimiz birbirimizin hayatında etkiler yaratırız... Farkında olmadan bir İnsana küçük bir dokunuş yaparsınız hayatındaki rotasını bir mm bile degiştirseniz birçok şeyin değişmesine sebep olursunuz... Hepimiz kelebeğiz bir yerlerde fırtına da oluşturabiliriz... Olumlu bir değişim de yaratabilirsiniz...
Bu etkileşimi duygularla da yaşarız... Duygular her zaman bulaşır... Hem de büyük bir hızla... Eve Öfke İle gelmişseniz birazdan konuştuğunuz herkes Öfkeli bir duygu haline bürünecektir... Madem duygular bulaşıa o zaman bu durumu fırsata nasıl çerireoüiriz? Güzel duygular içinde olarak başka İnsanları da etkileyerek tabi ki... Olumlu duygularınızı bulaştırın insanlara... Ama dikkat edin enerji vampirlerine... Kendinizi korumaya alarak yapın.
İnsanların yaptığı en büyük hatalardan birisi de kendilerinde değişim yaratmadan başkalarını değiştirmeye
ça balamalarıdır. Ben bu güne kadar bunda başarılı olanı görmedim ve tanımadım. Kendimizi sevmeden başkalarından
bizi sevmesini istemek ne kadar gerçekçi olur sizce?
Evet, arkadaşlar biz kendimize verdiğimiz değer kadar değer veriyor insanlar bize... Biz kendimizi sevdiğimiz kadar seriyorlar... Siz çocuğunuzdan eşinizden anne babanızdan ya da arkadaşlarınızdan Önce kendinizi sevmek ve değer vermek zorundasınız... Eğer sizler de benim eskiden olduğum gibi fedakar bir yapıda iseniz başlangıçta bunu bencillik olarak düşünebilirsiniz. Çocuğumdan Önce ben ne demek... Ne saçma diyebilirsiniz...
Bir başka açıdan ele alalım durumu...
Kelime olarak inceleyelim bir de fedakârlığı... Kendini feda ederek kar bekleyenlerden misiniz siz de? Fark ettiniz mi bilemiyorum ama ki Öyle bir kar hiçbir zaman gelmedi... Bunu defalarca yaşamış olmalısınız... Uçakta bile herhangi bir durum halinde maskeyi Önce kendinize sonra çocuğa takın diye uyarırlar... Önce siz arkadaşlar... Siz kendinizi var etmediğiniz sürece ne kendinize ne de sevdiklerinize fayda sağlayamazsınız.
İnsanlarda endişe etmeyi gerekli ve olması gereken bir durum sanmak gibi çok İlginç bir anlayış mevcut... Çocuğumuz sınava girerken ya da hasta ise ya da eşimiz eve geç kalmışsa her ne ise endişe duymazsak onu sevmediğimizi ona değer vermediğimizi düşünüyoruz... Hâlbuki ürettiğiniz bu duygu karsı tarafa Öylesine büyük bir hızla ulaşıyor ki kendini gerçekleştiren kenaneuere tanık olabilirsiniz... Sonrasında ben biliyordum ve ben hissetmiştim İle başlayan cümleler vardır... Kötü bir durumun oluşmasında tahmininiz tuttuğu için kendinizle gizilce bir gurur duyma durumu da vardır aslında...
Evet bizler başka insanların hayatlarım etkileyecek kadar güçlü etki yaratabiliyoruz. Öğretmenin söylediği bir sözle bir çocuk bir bilim adamı olmaya karar verirken bir başka Öğretmenin söylediği bir sözle zulüm yapan bir insan da olabilir.


Peki Kendinizle ne kadar barışıksınız…?
Daha Fazlası İçin Etikete Tıklayınız:

Sevdiklerinle Bu Bilgiyi Paylaş

Son Yazılarımız Mailine Gelsin

Subscribe to our Mailing List. We'll never share your Email address.

0 yorum :

back to top