Blogger tarafından desteklenmektedir.


2 Ekim 2013 Çarşamba

Hizmet Sektörü ve Yönetimi Eğitimi 4. Hafta

Posted by islamkalkan at 23:14 0 Comments

Hizmet Sektörü ve Yönetimi Eğitimi 4. Hafta

Hizmet Sektöründe Sınır Tanımayanlar
İlk üç haftada sizlere “Hizmet”, “Hizmetlerin Özellikleri” ve “Hizmetlerin Sınıflandırılmasından bahsettik ve kısa başarı hikâyeleri sizlere sunduk.
Sonuncu haftada sizlere Hizmette sınır tanımayan ve başaran işletmelerden bahsedeceğim.
“Başarmak”
ABD`de Alcatraz Otel Oluyor ve Almanya’da Bundan Etkileniyor
San Fransisco açıklarındaki ünlü cezaevine ev sahipliği yapan Alcatraz Adasının bir bölümü, turistik otel haline getiriliyor. 5 yıldızlı otelin binlerce kişiyi Alcatraz`a çekmesi bekleniyor. 1861`de askeri cezaevine dönüştürüldü 1930`lu yıllardan itibaren ABD`nin en azılı suçluları gönderilmeye başlandı. Dünyanın en ünlü cezaevi, şimdilerde turistik tesis haline getiriliyor. Alcatraz`ın her yıl yaklaşık 1,5 milyon turist çektiğini düşünüldüğünde, adanın bir bölümünde inşa edilecek 5 yıldız otelin çok müşteri çekeceği kesin görünüyor.
Lakin dünyadaki bu tematik otel eğilimi Almanya’yı da etkilemiş görünüyor. Almanya`nın kuzeyinde bulunan “Otel Alcatraz” eskiden bir Alman hapishanesiydi. Hatta bu otel müşterilerine bir çizgili mahkûm pijaması, mahkûmların sabah kahvaltısı olarak yediği bir adet reçelli ekmek ve kahve ile parmaklıklar ve dikenli tellerin ardında geçireceğiniz bir günü vaat ediyor.
Gökyüzünde Yemek
Dinner in the Sky, bir yemek organizasyonunu unutulmaz bir güne dönüştürerek misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmak isteyenler için eşsiz bir fırsat sunuyor. Dinner in the Sky yerden 55 metre yükseğe (Galata Kulesi Yüksekliğinde) kaldırılan bir masada profesyonel bir ekip tarafından hizmet veriyor.
Masanın azami kapasitesi 22 kişidir ve masanın ortasındaki alanda 3 kişilik (Şef Aşçı, Garson, Şovmen, Kameraman vb.) bir ekip hizmet verebilmektedir.
Dinner in the Sky 8 saatlik seanslar olarak kiralanabilir. İhtiyacınıza göre saatte 2 kez hizmet alabilirsiniz. Örneğin; saatte iki kez havalandığı takdirde bir günlük kiralamanızda 350`den fazla kişi bu benzersiz deneyimi tadabilir. Ya sadece 22 seçkin konuğunuz için de kullanabilirsiniz.
Dinner in the Sky`ı halka açık alanlarda, yarış pistlerinde, tarihi mekânlarda kısacası istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Dinner in the Sky altındaki alan sayesinde isteyen müşterilerimize benzersiz bir reklam alanı da oluşturmaktadır.
Pembe Taksi
Taksi şoförleri sadece bizim ülkemizde değil, neredeyse tüm dünyada “erkek mesleği” olarak biliniyor. Çoğu iş dalının “değişim yüzyılı” ile değişiklikler göstermesi gibi taksicilik alanında da ilginç örnekler yaşanıyor. Olay yaklaşık bir sene önce İngiltere`de yalnızca kadınlara kiralık araba sağlayan bir oto-kiralama firması ile başlıyor.
Pink Ladies isimli bu firma yalnızca kadınlara, sürücü de isterlerse sadece “bayan şoförlü” araçlar kiralıyorlar. Ardından Moskova`da, bir girişimci olan Olga Fomina ve iki arkadaşı tarafından Pembe Taksi Kuruluyor.
Fakat Rusya`dakiler “yalnızca kadın yolcu taşırız” demiyorlar ve hem kadın hem erkek yolcu taşıyorlar. Ama hepsinde ortak yön, şoförün kadın olmasıdır. İşleri de iyi gidiyormuş ki, iki Daeüoo araç ve iki şoför ile başladıkları iş hayatları 20 araç ve 27 şoförlü bir filo haline gelmiş.
Şimdi de bu araçları Volvo S40`larla değiştirmeyi düşünüyorlarmış. Ardından Dubai`de yalnızca kadınlara hizmet eden, yalnızca kadın şoförlerden oluşturulan bir taksi şebekesi 2007 yılında hizmete giriyor. Kadınların ve yanlarındaki çocukların daha büyük bir güven içinde ulaşımlarını sağlamalarına imkân tanıyor. İran`da da kadın taksiciler baş göstermeye başladı. Bu eğilim “güvenlik “ ve “kadınlar için yeni iş imkânları” tabanına dayalı bir biçimde büyüme eğilimi olarak görünüyor.
Pembe Taksi Türkiye`de de büyük bir açığı dolduracaktır. Erkek taksicilerin fevriliğinden çekinebilecek, kendisini anlayan kadın şoförleri tercih edebilecek bayanlar için elbette bulunmaz bir nimet olabilir. Trafikte diğer taksiciler ve erkek şoförler tarafından bir süre kıskançlık kökenli rahatsızlıklar yaşasalar da, sanırım bir süre sonra yollarda bol bol “pembe taksi” görebiliriz. Böylece bayan yolcular da gönül rahatlığı ile taksiye dönüp “hey taksi” diyebilir.
Sonuç olarak; yukarıda verdiğimiz örnekler hizmet sektöründe farklılık yaratan yeniliklerdir. Hizmetlerin soyut olma özelliğinden dolayı tüketiciler hizmet kalitesiyle ilgili aradıkları ipuçlarını değerlendirirler. Bu ipuçları hizmet verilen yer, hizmet personeli, hizmet verilirken kullanılan ekipman olabilir. O yüzden “hizmetimizde sınır yok” demeyin hizmetinizin kalitesini arttırmaya çalışınız…


Daha Fazlası İçin Etikete Tıklayınız:

Sevdiklerinle Bu Bilgiyi Paylaş

Son Yazılarımız Mailine Gelsin

Subscribe to our Mailing List. We'll never share your Email address.

0 yorum :

back to top