Blogger tarafından desteklenmektedir.


28 Şubat 2015 Cumartesi

Amazon kargo kamyonlarına 3D yazıcı koyacak

Posted by islamkalkan at 23:48 0 Comments
Geri Git

Resmi Büyütmek İçin TIKLAYINIZ.


Amazon, kargo taşımacılığı konusunda yeni bir devrim yaratmak istiyor. Kargo kamyonlarındaki 3D yazıcılar, kargoları yolda oluşturacak.


3D yazıcıların giderek artan önemi yadsınamaz. ABD Başkanı Barack Obama’nın seçildikten sonra ulusa karşı yaptığı ilk konuşmasında, 3D yazıcıların ekonomiyi değiştirecek çok önemil icatlar olduğunu dile getirmesi üzerinden henüz fazla bir zaman geçmedi ve gerçekten de 3D yazıcıların mal ve hizmet sektöründeki önemi giderek artıyor.
Artık firmalar3D yazıcılar üzerinde yaratılabilecek basit materyaller için mağazalarda raf yeri ve depolarda alan ayırmak ve bu alanların maliyetine katlanmak istemiyorlar. Kargo şirketleri, 3D yazıcı ile basılabilecek materyaller için, dünyanın bir ucundan diğer ucuna uçak kaldırmak, araçları yollara düşürmek istemiyorlar. Bunun yerine üreticinin sattığı malezemenin lisanslı 3D projesini alıcının bulunduğu bölgedeki kargo ofisindeki 3D yazıcıya göndermesini istiyorlar.
Amazon da şimdi benzer bir projeyi hayata geçirmek istiyor. Buna göre, otomobil yedek parçası, basit el araçları, oyuncaklar, maketler gibi materyallerin 3D yazıcıdan basılarak gönderilmesi için kargo kamyonlarına 3D yazıcılar yerleştirecek olan Amazon, böylece araçlar yoldayken ve alcının adresine doğru ilerlerken, teslim edilecek ürünü yazıcıdan basıp çıkarmak istiyor. Bu sayede ulaşım ve zaman maliyetinden tasarruf etmeyi planlayan Amazon’un planını ne zaman hayata geçireceği şimdilik belli değil ama 3D yazıcıların hayataımızda ne kadar önem kazandığına dair önemli bir gelişme olduğunu kabul etmek lazım.


Kaynak:www.scroll.com.tr



Daha Fazlası İçin Etikete Tıklayınız:

Sevdiklerinle Bu Bilgiyi Paylaş

Son Yazılarımız Mailine Gelsin

Subscribe to our Mailing List. We'll never share your Email address.

0 yorum :

back to top