Blogger tarafından desteklenmektedir.


5 Mart 2015 Perşembe

Mimar ve Mühendisler Bakan Yıldız’a Sahip Çıktı…

Posted by islamkalkan at 12:20 0 Comments
Geri Git



mimar-ve-muhendisler-bakan-yildiza-sahip-ciktiTMMOB tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a verilen 6 ay meslekten men cezası tartışılmaya devam ediyor.
Mimar ve Mühendisler Grubu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a verilen 6 ay meslekten men cezasının ideolojik olduğunu savundu.
Mimar ve Mühendisler Grubundan yapılan yazılı açıklamada, TMMOB’un yetkilerini aştığı belirtildi.
Atfedilen suçlamaların, Yıldız’ın doğrudan yaptığı elektrik mühendisliği veya bu mesleği gereği aldığı bir görevle ilgili olmadığı ifade edilen açıklamada, Yıldız’ın, Bakanlık kapsamındaki uygulamalarından dolayı sorumlu olduğu mercinin TBMM olduğu kaydedildi.
Açıklamada, TMMOB yönetiminden, öncelikli olarak mesleğin gelişimini sağlayacak ve itibarını artıracak, meslektaşların da gerek haklarını koruyup geliştirecek gerekse mesleki bilgi ve becerilerini ilerletecek çalışmalarda bulunmalarını bekledikleri belirtildi. Ayrıca kanun koyuculardan da TMMOB’un yapısını ve etkisini demokratik ve katılımcı bir anlayışla daha da güçlendirecek düzenlemelerin bir an önce hayata geçirmeleri istendi.
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu doğrultusunda açılan disiplin soruşturması sonucunda Taner Yıldız’a 6 ay meslekten men cezası vermiş ve bu ceza Yüksek Onur Kurulunca da onaylanmıştı.
Kaynak: Enerji Enstitüsü







Daha Fazlası İçin Etikete Tıklayınız:

Sevdiklerinle Bu Bilgiyi Paylaş

Son Yazılarımız Mailine Gelsin

Subscribe to our Mailing List. We'll never share your Email address.

0 yorum :

back to top