Blogger tarafından desteklenmektedir.


18 Nisan 2015 Cumartesi

Alternatif enerji kaynakları nelerdir?

Posted by islamkalkan at 03:09 0 Comments
Geri Git

Resmi Büyütmek İçin TIKLAYINIZ.


   Alternatif enerji kaynakları nelerdir? Alternatif enerji kaynakları nasıl kullanılır? Alternatif enerji kaynaklarının kullanımında artış var mı? Alternatif enerji kaynakları en çok hangi alanlarda kullanılır? Alternatif enerji kaynaklarından en çok hangisi kullanılır.
Petrol,kömür doğalgaz gibi klasik enerji kaynakları yerine başka kaynakları kullanarak elde edilen enerji türüdür. Bunlara doğada sürekli var lan güneş, rüzgar, hidrojen, hidroelektrik, jeotermal gibi enerji kaynaklarıdır. Karbon gazı olarak adlandırabileceğimiz petrol kömür gibi enerji kaynakları meydana geliş tarihi itibariyle yenilenmeleri çok uzun sürdüğünden yenilenmeyen kaynaklar olarak da adlandırılırlar. Allternatif enerji kaynakları ise yenilenen bilirler ve doğaya zarar vermemeleri nedeniyle değerlidirler alternatif enerji kaynaklarının başlıcaları şunlardır;
1.Güneş Enerjisi: Alternatif enerji kaynaklarının en önemlilerinden birisi güneş enerjisidir. Güneş kollektörleri güneş enerjisinin kullanımındaki aracı elemanlardır güneş enerjili toplayıp ısı ve elektriği dönüştürürler genellikle 1 su deposu ile birlikte çatılara yerleştirilen kollektörler depoda bulunan suyun ısınmasını sağlar ısınan su bir yandan evin sıcak su ihtiyacını karşılarken diğer taraftan su ısıtma tesisatında verilerek evin satılması için kullanılabilir.
2. Rüzgar Enerjisi: Alternatif enerji kaynaklarından birisi de rüzgar lardır dünyanın her yerinde kullanılmalı kolayla olan rüzgar temiz olması yenilebilir olması olması gibi sebeplerden dolayı faydalanılması en kolay olan enerji çeşitlerinden biridir bu kolaylıkları sebebiyle 1990 lardan itibaren tüm dünyada rüzgar enerjisine olan ilgi artmıştır özellikle Danimarka Almanya Amerika gibi ülkeler rüzgar enerjisinden geniş ölçüde faydalanan ülkelerdir.
3. Jeotermal Enerji: Yeryüzünün kabuğunda bulunan alternatif enerji kaynaklarından biridir bu enerjiye jeotermal enerji denir bu enerjinin ilk kullanım alanı en eski çağlardan beri kaplıcalar olmuştur ancak jeotermal enerjiden elektrik üretmek için santraller kurulması yirminci yüzyılda başlayan bir uygulamadır.
4. Dalga Enerjileri: Yenilebilir alternatif enerji kaynaklarından biri diğeri de okyanus veya deniz gibi büyük su kütlelerine meydana gelen dalgalardır. Ancak bu şekilde enerji üretmek bazı zorlukları vardır. Örneğin tuzlu sudan enerji elde edebilecek yapıların patlamaya dayanıklı olması gerekir patlamaya dayanıklı yapılar ise maliyeti kurulum ve bakım giderleri yüksek olacaktır buna rağmen sahillerinde güçlü rüzgarlar olan ülkeler, enerji ihtiyaçlarının %5’ten fazlasını dalga enerjisinden karşılayabilirler.
5. Gelgit Enerjileri: Gelgitler ve okyanus akıntıları sırasında büyük su kütleleri yer değiştirir yer değiştiren su kütlelerinin sahip olduğu kinetik ve potansiyel enerjinin türbine aracılığıyla elektrik enerjisine dönüştürülmesi ile gelgit enerjisi elde edilir bu enerji den faydalanmak için gelen suyun tutulması için uygun oyunlar 1 barajlı kapatılır suyun tutulması için gelmesi sonrasında yükseklik farkından yararlanarak elektrik üretilir elektrik üretimi için türbinlerden yararlanılır
6. Akıntı Enerjileri: Akyanuslardaki düzenli akıntıların sahip olduğu kinetik enerjinin kullanılmasıdır bunun için denizlerin tabanında türbinler yerleştirilir türbinler akıntıların kinetik enerjisiini elektrik enerjisine dönüştürür.
7. Hidrojen: Önemli bir enerji kaynağı olmasına rağmen dünyada tek başına bulunmuyor olması kullanımında bazı zorluklar çıkarır elde edilebilmesi için su ve doğalgaz gibi elementlerdeki hidrojen ayrıştırılması gerekir bu şekilde elde edilen hidrojen pillerine yakıt hücresi adı verilmektedir. En önemli özelliklerinden birisi temiz olmasıdır bugün otomobillerde benzin ile birlikte kullanılmaya başlanmıştır bu durum benzin kullanılan otomobillerden çıkan kirli havanın yüzde 30- 40 oranında azalmasına neden olmuştur önümüzdeki yıllarda çok daha fazla kullanılması planlamaktadır bu konuda en önemli girişimleri ve çalışmaların yapıldığı ülke İzlanda’dır.
SAYFA RESMİ) İlginizi çekti ise bakınız,Hoşunuza gitti ise paylaşınız,Devamı için [Beğen] niniz :) (SAYFA YAZISI)

(SAYFA YAZISI)
TÜM İÇERİK...................WIN Otomasyon Fuarı 2015
www.elektrikegitimi.com
İlginizi çekti ise bakınız.
Hoşunuza gitti ise paylaşınız.
Devamı için [Beğen] niniz.



Daha Fazlası İçin Etikete Tıklayınız: ,

Sevdiklerinle Bu Bilgiyi Paylaş

Son Yazılarımız Mailine Gelsin

Subscribe to our Mailing List. We'll never share your Email address.

0 yorum :

back to top