Blogger tarafından desteklenmektedir.


17 Temmuz 2015 Cuma

Dünyanın en verimli ampulü: NanoLight

Posted by islamkalkan at 01:00 0 Comments





LED ampul üreticileri bu zamana dek 75’den 100’a watt kadar olan ampullerin yerini başarıyla dolduracak enerji tasarruflu bir ürün bulmak için çalıştılar. Toronto Üniversitesinden üç arkadaşın tasarladığı ve dünyanın en enerji tasarruflu ampulü olarak tanımlanan NanoLight LED ampuller klasik 100 wattlık ampullerin yerine geçebilecek bir ürün.
NanoLight LED ampullerin siyah veya beyaz versiyonları var. NanoLight iki bağımsız sınama tesisi tarafından kapsamlı biçimde test edilmiştir.
Gimmy Chu, Tom Rodinger ve Christian Yan ilk kez ( 2005 yılında ) üniversitedeyken güneş enerjili araba projesi için bir araya gelmişlerdi. Sürdürülebilir ürün projelerinde paylaştıkları coşku üç sene önce yeniden güçlerini birleştirmelerini sağladı. Girişimcilik platformu Kickstarter aracılığıyla yakın zamanda Nanolight’ın üç modelini piyasaya sürmeyi amaçlıyorlar. Gimmy Chu, Tom Rodinger ve Christian Yan ürünlerinin kendilerini ve “dünyanın en verimli ampulü” iddiasını kanıtlamasını umuyor.
Nanolight’ın üç modeli var ve modellerden bir tanesi 10 watt, diğer ikisi ise 12 watt enerji harcıyor. 12 watt’lık modellerin parlaklık seviyesinde farklılık var.  NanoLight’ın 12 wattlık LED ampulü, 100 wattlık klasik ampullerle eşdeğer ve parlaklık seviyesi 1600 lümen.
Şu bir gerçek ki, LED ışıklar geleneksel ampullere göre daha az ısı üretir ancak LED’lerin ömrünü ve verimliliğini kısaltan bu ısı LED’ler için sorun teşkil eder. NanoLight ürünlerinde ise böyle bir sorun yoktur. Isınma gibi bir problemi olmayan ve dokunsanız dahi elinizi yakmayan NanoLight LED’ler çok yönlü şekilde yerleştirilmiştir. NanoLight LED’ler doğrudan baskı devre kartına bağlıdır. Aşağıdaki videolarda gösterilen ürün testine göre bu formattaki LED’ler de ısınma sorunu yoktur.
Üretilmiş elektronik devre kartları iyi yapılandırılmış olsa da dünyanın en verimli ampulü NanoLight’ın katlı tasarımı ekibe zorluklar yaşatacak gibi görünüyor. Yüzey monte teknolojisi kullanılan tekli bileşenlerin ön tanımlı pozisyonlara yerleştirilmesi ve bileşenleri sağlama almak için düşük sıcaklıkta lehim işlemi uygulanması gerekebilir.
Kompakt florasan ampullerin tersine aydınlatma seviyesinin maksimum olması için NanoLight’ın ısınmasını beklemenize gerek yoktur. LED hem üretim esnasında daha az zararlı malzemeler kullanıldığı hem de arzu edildiğinde anlık ısındığı ve daha uzun ömürlü olduğu için daha tatmin edici bir üründür.
1600 lümen parlaklığa sahip 12 wattlık Nanolight’ın haricinde 75 watta eşdeğer 10 wattlık Nanolight ve parlaklık düzeyi 1800 lümen olan 12 wattlık Nanolight’ta yoldadır. Farklı coğrafik bölgelerde de rahatlıkla kullanılabilmesi için bu üç modelin 120V AC ve 220-240V AC versiyonları vardır. Ayrıca parlaklığı kısılabilir versiyon için de büyük talep vardır ve NanoLight ekibi bunu başarmak için prototip üzerinde çalışmaktadır.
LED ampullerin piyasa fiyatı yüksektir ve 100 wattlık NanoLight’ın yaklaşık 50 dolar olması bekleniyor. Buna rağmen NanoLight’ın 30,000 saat kullanılabileceği tahmin ediliyor ve bu da tüketicilerin elektrikli ampul kullanımına göre yedi kat tasarruf edeceği anlamına geliyor.
Dünyanın en verimli ampulü hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kaynak:http://www.yeniisfikirleri.net/




TÜM İÇERİK...................Haber
www.elektrikegitimi.com



Daha Fazlası İçin Etikete Tıklayınız:

Sevdiklerinle Bu Bilgiyi Paylaş

Son Yazılarımız Mailine Gelsin

Subscribe to our Mailing List. We'll never share your Email address.

0 yorum :

back to top