Blogger tarafından desteklenmektedir.


6 Şubat 2017 Pazartesi

Elektrik Mühendisi Maaşları

Posted by islamkalkan at 17:56 0 Comments
Geri Git

Resmi Büyütmek İçin TIKLAYINIZ.


Elektrik Mühendisi Maaşları


Ülkemizde saygın olarak görülen meslek dallarından biri olan mühendisliğin bir dalı olan elektrik mühendisliği, kamu ve özel sektör genelinde geniş bir iş sahasına sahiptir. Kamu ile özel sektör arasında belirli bir maaş farkı vardır. Kamu sektöründe alınan maaş hakkında net bilgiler verilebilirken özel sektörde çalışılan firmaya göre alınan maaş değişkenlik gösterebilir.
Pek çok kişinin duymuş olduğu elektrik mühendisliği bölümü mezunları hem kamu sektöründe hem de özel sektörde rahatlıkla iş bulabiliyorlar. Söz konusu olan elektrik mühendisleri kamu sektöründe geniş bir çalışma alanına sahipken özel sektörde ise çok daha geniş bir çalışma alanına sahiplerdir. Tabi ki özel sektörde alınan maaş ile kamu sektöründe alınan maaş aynı oranda olmamaktadır. Yeni mezun olan bir elektrik mühendisinin maaşı özel sektörde de kamu sektöründe de az denebilecek bir orandadır.
Elektrik Mühendisi Maaşları
Söz konusu olan maaşlar kamu sektöründe de özel sektörde de tecrübe ve kendini geliştirmeye bağlı olarak yükselebilmektedir. Kamu sektöründe çalışmakta olan bir elektrik mühendisinin maaşı hakkında net şekilde konuşmak mümkündür. Zira kamuda bütün mühendislerin aldıkları maaş hemen hemen çok yakın rakamlardır.
KPSS sınavı ile kamu sektöründe çalışmaya başlayan bir mühendisin aylık maaşı, Ocak 2017’de uygulanan zamlar ile birlikte yaklaşık olarak 4,242 TL oranında olmaktadır. Tabi ki söz konusu olan maaş durumu, mühendisin kamudaki kıdem derecesine bağlı olarak değişmektedir.
Özel sektörde ise kıdem derecesi gibi bir durum söz konusu değildir. Özel sektörde mühendisin kendini ne ölçüde geliştirdiği, yabancı dilinin olup olmaması, önceki deneyimler gibi etmenler aylık olarak alacağı maaş üzerinde etki etmektedir. Özel sektörde çalışmaya başlayan mühendisin iş başı yaptığı firmaya göre iş başı yapacağı maaş 2.000 TL ila 3.500 TL arasında değişkenlik gösterebilir. Kendini geliştiren bir mühendis 5 yıl içerisinde 10.000 TL gibi bir rakamda maaş alabilir.
Elektrik Mühendisi Maaşları
20153,484,80 TL
20163,923,95 TL
20174,242,16 TL

 Kaynak; maaşları.com








Daha Fazlası İçin Etikete Tıklayınız:

Sevdiklerinle Bu Bilgiyi Paylaş

Son Yazılarımız Mailine Gelsin

Subscribe to our Mailing List. We'll never share your Email address.

0 yorum :

back to top